Landvetter B&B

FAQ

Här har vi samlat våra gästers vanligaste frågor

Inom ett dygn bör du fått mail från oss. Titta i din skräppost och undersök så du angett rätt mailadress.

Mcdonalds finns 1,5 km från huset, Landvetter Airport Hotel 3 km bort serverar i tjusig miljö, Max hittar du i avgångshallen på terminalen. Sex km bort hittar du Landvetter centrum. I Landvetter har vi ICA kvantum, Willys, Sibylla, grillrestaurang, pizzeria, sushi och thai.

Vi ser ju givetvis helst att barnfamiljer ska ha en chans att få boka men visst ..... det går bra även om det blir trångt. Barn under 10 år sover förresten gratis i föräldrarnas rum. 

Du hittar ditt välkomstbrev med ditt namn på väggen i hallen precis där du kommer in. 

Nej. Bara i familjerummet högst upp, det gröna rummet. Där hittar du en tv med Chromecast. I det röda familjerummet på entreplan finns tv med kanal 1,2 och 4. I vardagsrummet finns en tv med vanliga markbundna kanaler. Vi har även chromecast till tvn i vardagsrummet. 

Vi har ADSL i huset. Gratis givetvis. Lösenord Landvetter123

Nej. På mellanplan finns ett separat duschrum samt en gemensam toalett. På översta våningen finns helkaklat badrum med badkar. Ytterligare två toaletter finns på entreplan. Hårfön finns i duschrummet.

Självservering gäller. I kylskåpet hittar ni mjölk, joghurt, smörgåsmargarin, marmelad, sylt, skinka, ägg, kaviar samt ost. Du hittar rostbröd, knäckebröd, bakeoffbröd samt te och kaffe. Det finns cornflakes, muesli samt havregryn.

Plats finns om du har med dej något eget. Vill du laga mat är köket väl utrustat med husgeråd och du finner både micro och ugn. I köket finner du även en kyl ("minibar") där du bla kan köpa godis, juice, knäckesandwichs, dryck och snacks.

Absolut inte! Vi har ett hus fritt från pälsdjur och gör inga undantag. Våra gäster ska nästan uteslutande flyga och har med all säkerhet längtat efter semestern. Att riskera en allergisk reaktion pga pälsdjur ska inte hända på Brovägen. Tyvärr för vi gillar verkligen djur. 

Cirka en vecka före ankomst mailar vi din faktura. Vi föredrar bankgiro, swish eller kontanter. Kortbetalning som tredje alternativ. Vi samarbetar med Eurocredit.

Vi bor inte själva på Brovägen men finns ca 10 minuter bort om du behöver oss. 

Incheck efter klockan 17 men vill ni komma tidigare är det bara att höra av er innan så vi vet.

Inte alls! Du kommer att få ett sms med en kod till dörren senast dagen före innan incheck.

Absolut! På Brovägen städar jag! Har ni beställt sänglinne är det dessutom bäddat åt er och handdukar och badrock finns på rummet.

Ja. Även med GPS är det lite trixigt. Veckan före ankomst kommer vägbeskrivning via epost men kartan hittar du även här på hemsidan. Har vi ditt mobilnummer kommer en karta via mms ett par dagar innan ankomst. Ring oss hellre än att åka runt och leta. Telefon till Thina är 0765 700 741

Våra platser utanför huset är till för våra övernattande gäster. Vi har inte långtidsparkering. Om ni inte vill lämna bilen på flygplatsen kan vi rekommendera nedanstående alternativ;

Vi samarbetar med Bilhotellet och de finns ca 1 km från oss. Pris för en veckas parkering inkl transfer kostar i dagsläget från 510 kronor.  Mer info om deras parkering på deras hemsida  https://bilhotell.se Återkom med flygdetaljer om ni vill ha hjälp med bokning och tänk på att boka i tid! Vill ni spara 10% bokar ni själva via deras hemsida. Ange koden BnB10

Om du kommer med kollektivtrafiken via Göteborg; Om du inte har så mycket bagage tar du en buss eller spårvagn till Korsvägen för att där fortsätta med Röd Express till Landvetter resecentrum. Har du bättre med tid och bara vill ha ett bussbyte tar du buss "Grön Express" till Mölnlycke. Bussen går från Läge C utanför terminalen, ca 100 meter från centralstationen. Gå mot Nordstan. Mellan stationen och köpcentrat finner du hållplatsen. Vid busstationen i Mölnlycke byter du till buss 611 mot Härryda/Rävlanda. Gå av vid kyrkan i Härryda. Till höger hittar du en liten gul fd. charkfabrik, närmaste huset räknat från busshållplatsen. Promenera ner på den lilla grusvägen framför den gula charkfabriken och följ ån tills du kommer fram. Då har du passerat över en gammal bro och under en hög viadukt. Det stora vita huset ligger i slutet av grusvägen. Bered dej på en promenad om ca 200 meter på en ganska mörk och dålig grusväg. Om du laddar ner appen To Go kan du betala din biljett med swish eller kort. Hållplatsen heter Härryda Kyrka 

 

Om du ska åka till Centralstationen från Brovägen med kollektivtrafiken; 

Till Göteborg är det enkelt att åka med Röd express som stannar precis utanför centralstationen. Ta buss 611 mot Mölnlycke. Byt till Röd express vid Landvetter resecentrum. Denna buss stannar sedan vid Liseberg, Heden och slutligen Centralstationen. 

Med kollektivtrafiken till flygplatsen; 

Här har Västtrafik inte tänkt till. Mellan huset och flyget går inga direktbussar. Tur att vi har vår egen transferservice. Har du dock gott om tid kan du ta buss 611 till byn Landvetter och där byta till buss 612. Den tar dig tillbaka till flyget men har valt att köras via motorvägen, riksväg 40. Ett urbota dåligt val av väg. Vem kan kliva på eller av där?