Landvetter B&B

Blogg

Vi har öppet

5 okt 2020

Hej! Tänk att pandemin skulle bli så långvarig. Från att ha varit ett härligt samlingsställe för glada gäster med en ambition att möta äventyret utomlands och möta likasinnade i soffan i vårt vardagsrum ... till detta. Tråkigt och det verkar inte finnas något vidare ljus i tunneln. Under tiden snickrar vi och renoverar på Villa Ekegården. Arbetsro där oxå. 

Midsommar

21 jun 2020

I vanlig ordning stänger vi ett par dagar för midsommar och gjorde så även i år. Nu är vi taggade att sätta igång att jobba igen. Sonen Linus klipper gräs och jag väntar på gäster ... och väntar. Håll i minnet att om ni bokar på vårt lilla ställe ska ni veta att så länge coronan härjar kommer ni givetvis att erbjudas ett eget våningsplan hos oss! Även då med eget badrum förstås! 

Ekegårdens Bnb tar endast emot förbokade gäster. Passa på att boka nu. Du får med all säkerhet huset för dej själv i dessa coronadrabbade tider

Nu är det tomt i huset och bara ett par strögäster framöver

16 maj 2020

Vi har haft turen att ha långliggare i huset på Brovägen men nu har de flyttat men tack och lov har jag en gäst lite då och då. Flygen till Amsterdam verkar gå varje dag men det är hyfsat tomt i luften just nu. Bokar du på Brovägen ska du veta att du antagligen får huset för dej själv. Ring oss gärna om du vill kolla läget. Vi har 0765 700 741. Var snälla och undvik att boka via booking och hotels. De tar fortfarande 15% i provision och det har vi inte råd med just nu. 

Snart dags för fjärde helgen med gårdscafé

29 apr 2020

Vi har ju tack och lov hittat hyresgäster på Brovägen ett litet tag framöver. Det ger mig massor med tid över till att provbaka delikata bakverk och servera på Knösvägen 45. Det är så roligt och ger så mycket energi. Dessvärre oxå lite mer vikt än vad som är önskvärt men för tusan. Måste ju provsmaka det vi serverar. Öpper på gårdscafet torsdagar till söndagar kl 11-17 och adressen är Knösvägen 45, Härryda. Våra gäster sitter ute så kläder efter väder! Välkomna!

Jag provbakar och pratar i radion

4 apr 2020

Veckan som gått har varit aktiv. Har bakat en ny sorts kaka varje dag. Grannen Stina provsmakar och är hård men rättvis i sin bedömning. I onsdags blev jag intervjuad av Radio P4 Göteborg. Bra reklam inför öppningen av vårt lilla gårdscafe. Vi tror att vi öppnar redan på skärtorsdagen. Ska bli spännande! Trevlig helg alla! 

/20200402_123431.jpg

En trevlig och produktiv vecka

26 mar 2020

/pixlr_20200326222506429.jpg

Trots uteblivna gäster försöker jag hålla mej sysselsatt 

Måndag. Ringde försäkringsbolagen för att sänka våra premier. Tisdag; lunch med Lundins på ett ödsligt flygplatshotell och sedan en sväng till banken för att frysa amorteringarna på våra lån. Onsdag blev det målning av källaren på Ekegården och i dag har jag börjat måla ett stort skåp. I morgon, fredag, kommer takläggarna.  Trevlig helg alla! 

Ansökan inskickad

24 mar 2020

Det är inte läge att deppa ihop ännu! Solen skiner och våren är på väg. Jag är jätteorolig för världsläget och skakad över alla varsel och företag som går i konkurs. Jag försöker tänka positivt och i väntan på att det vänder får vi hitta på alternativ. I går postade jag en ansökan till miljö och hälsa i kommunen. Givetvis ska vi öppna gårdscafe i  trädgården på Knösvägen 45!

/20200324_085314.jpg

 

En inspirerande helg med Gunilla och Roger från Gränna

22 mar 2020

/20200321_163622.jpg

Här sitter min kusin Gunilla och hennes trevliga Roger står bakom. Vi har haft en härlig helg i deras sällskap

Gunilla äger och driver sommarcafe lite utanför Gränna - ett helt underbart ställe och dessutom hyr de ut världens finaste lilla kvarnstuga. Rekommenderas varmt!

De har nu inspirerat oss att börja fundera på en cafeverksamhet nu då gästerna sviker oss. Ska kolla med kommunen i morgon vad som krävs 

Kika gärna in på deras hemsida;

Cafe Kleven

Just nu

21 mar 2020

Vilka märkliga tider det är. Telefonen är tyst och alla bokningar har blivit till avbokningar. Så sorgligt!

Efter två år av hårt slit med att totalrenovera ett gammalt slitet hus till ett härligt b&b och med stora investeringar som följd är jag ledsen och tom lite uppgiven. Jag hade verkligen sett fram emot att få visa mina "gamla" gäster från Brovägen vårt nya bed and breakfast på Ekegårdens BnB och självklart välkomna nya.
Jag har alltid varit så nöjd med det geografiska läget på våra hus och tänkt att vi aldrig kommer att sakna gäster och sakna bokningar. Det gör vi nu! 
Därför är det nu ett gyllene tillfälle att boka om ni vill ha huset för er själva! Båda husen passar ju fantastiskt bra för den stora familjen, kompisgänget eller dina friska kollegor på jobbet som inte gillar tanken på ofrivillig karantän. Plats finns och med alla våra sovrum kan ni sprida ut er rejält. 
Passa på att stödja en liten egenföretagare och maila era behov så lovar jag att göra en finfin offert på studs 
Thina (och Janne)
landvetterbnb@gmail.com

Läget är besvärligt

18 mar 2020

Från och med i morgon saknar vi gäster! Coronaläget är kritiskt och vi hoppas så att vi kommer att överleva tills våra bokningar kommer igång igen.

Vi hoppas alla en god hälsa och framförallt hoppas vi att ni klarar denna ofrivilliga karantän och givetvis hoppas vi att läget är överdrivet och vi kommer att återgå till normalläge igen. 

mvh thina  och janne

Coronaviruset

4 mar 2020

Jag vet att många är oroliga för smittan och full förståelse för avbokning om du bokat norra Italien eller andra smittade områden. Välkomna vid annat tillfälle. 

Slut med hämtning på Brovägen

13 feb 2020

En sorgens dag. Bilhotellet har inte längre möjlighet att hämta mina gäster utanför dörren så nu på vårkanten erbjuder de istället 10% rabatt och mina gäster får ta sig bort till Industrivägen på morgonen. Det blir ju lite billigare men lite ledsen är jag för något som varit så himla bra service som blir lite försämrad.

Snart kan vi öppna på Ekegården

18 jan 2020

Jobbet med altanen går vidare med fart och bygglovet är i hamn och betalt. Snart öppar vi för bokningar

Andra advent

14 dec 2019

Och julgranen har kommit på plats! Så mysigt ! 

Ny samarbetspartner för parkering

20 sep 2019

Och bilhotellet fungerar utmärkt men tänk på att boka i tid!

← Äldre inlägg